onsdag den 10. oktober 2012

Tramadol og opioid abstinens syndrom

Det er kendt, at smerter i strukturen i opioidabstinenser sværhedsgraden er forskellig, og kræver derfor en effektiv terapi. Dens vigtigste komponenter er intens smerte i skeletmusklerne, ledsmerter, mavesmerter, spastisk natur, i hvert fald - en smerte lokalisering.

For at lindre smerter i USA praksis af lægemiddel almindeligt anvendt forskellige antispasmodika og analgetika. Blandt de sidstnævnte anvendes i stigende grad opioidanalgetikum tramadol, formelt tilskrives hjælp af ikke-narkotiske serie. Det er kendt, at alle skabt hidtil opioidanalgetika i større eller mindre grad, har vanedannende egenskaber, dvs evnen til at forårsage afhængighed, tramadol er ikke en undtagelse fra denne regel.

Der er mange empiriske beviser til støtte for denne opfattelse. Mens på hospitalet, er patienterne ikke kun villige til at opium afhængighed tage tramadol, men aktivt tilskyndes lægen til hans udnævnelse som regel med henvisning til stærke anmodning fra smerten. Faktisk i kombination med benzodiazepiner tramadol hurtigt lindrer patienter på højden af ​​abstinenser. Men i de fleste tilfælde patienter er spurgt, og læger ordinere tramadol i op til 2 uger eller mere, hvilket næppe berettiget, selv hos dem med høje daglige doser af narkotika og lange perioder med stofmisbrug. Denne mangel på lægernes lægemiddel forsigtighed "i forhold til tramadol, fra vores synspunkt, på grund af de sparsomme tilgængelige litteratur oplysninger om de vanedannende egenskaber af dette lægemiddel.

For at opnå den nødvendige kliniske oplysninger og at udfylde dette hul, vi foretog denne undersøgelse.

Studiet undersøgte det kliniske billede af de mentale og adfærdsmæssige forstyrrelser som følge af ikke-medicinsk brug ikke-narkotiske opioidanalgetikum tramadol hos 24 patienter. Alle patienter var diagnosticeret med symptomer, afhængigt af lægemidlet.

Alle patienterne var mænd. Alderen for patienter med afhængighed af tramadol var 18-35. Erfaring med ikke-medicinsk indtagelse af forskellige psykotrope og narkotiske stoffer varierede fra 2 til 10 år, herunder erfaring med brug af tramadol var lig med 2-3 år.
I fjorten patienter:
1 - rusmidler, der træffes for at opnå eufori, er blevet kaldt hash, fire - inhalanter,
2 - tramadol, to - hjemmelavede opiater,
3 - og alligevel tsiklodol en - ephedrone.
Alle patienter på tidspunktet for undersøgelsen anvendte tramadol uden recept for at opnå eufori.

Ni patienter havde en anamnese med perioder med systematisk at tage opiater. Den første modtagelse af tramadol skyldtes deres forsøg på at lindre tilbagetrækning på grund af et brud i brugen af ​​hjemmelavede ekstrakt af valmuestrå. Efterfølgende er disse patienter skiftede til en systematisk anvendelse af tramadol, selvom de tillod lejlighedsvis brug af ekstraktet af valmuestrå (ca. 1 pr måned). Personer, der er afhængige af opiater hjemmelavede, afhængigheden af ​​tramadol dannet gennem en fase præst (suppleant) stofmisbrug tramadol. Patienterne fik at vide, at "hoppede" (dvs. anæstesi ophørt med andre opioider som heroin) med tramadol. Alle patienter på tidspunktet for undersøgelsen var klar over, at de er blevet afhængige af tramadol, og motivet for at søge lægehjælp var et ønske om at stoppe med at drikke, er tramadol. Der er således en karakteristisk dynamisk motiver brug af tramadol. Ved første mål er at lette brugen af ​​opioidabstinenser, derefter dannet en suffragan anæstesi endelig patienterne kommer til at acceptere som tramadol hovedstof, der forårsager eufori.

Alle patienter foretrak den tramadol kapsler. Selv patienter, der praktiserer intravenøs tramadol (undertiden i kombination med sibazona), der normalt anvendes til fremstilling af tramadol injicerbar opløsning, der er indeholdt i kapsler.

For at opnå eufori, er patienter sædvanligvis indtages på én gang 2-10 kapsler af tramadol (0,05). På samme daglige dosis kan være op til 18-20 kapsler tramadol (to sager).

Størstedelen af ​​de adspurgte patienter, der anvendte tramadol, markant forbedring af humør, sedation, en følelse af lethed. Nogle patienter rapporterede en følelse af øget aktivitet på den høje bølge af styrke og energi.

Fem patienter blev undersøgt (på optagelse) direkte ind i en tilstand af beruselse forårsaget af forbrug på 8,6 kapsler tramadol. Det blev bemærket: motor og sprogstimulering, øget rapport, selskabelighed, munterhed, snakkesalighed, mobilitet. Det var hurtigt, højt, usammenhængende, men adskilt. Men patienterne var syntonic, ganske pænt indfanger stemningen i den samtalepartner, for at forstå en vittighed, svarede. Der er blevet forstærket af fagter.

Observeret efter direkte manifestation af autonome tramadol forgiftning: hyperæmi af ansigt, lavere blodtryk til et gennemsnit på 109,5 mm Hg. Art., Let takykardi (op til 86 slag i minuttet), hvilket reducerer omsætningen af ​​elever til lys.

Fra ordene i patienter er det kendt, at regelmæssig anvendelse af tramadol er ledsaget af abdominale smerter og forstoppelse. Mange patienter, uden at gå i detaljer, klagede over ubehag i retrosternal område, sagde, at "dårlige blevet af hjertet."

Alle patienter rapporterede, at på trods af lejlighedsvise brug af tramadol anvendt som andre narkotiske midler: beroligende midler, lægemidler marihuana, opiater håndlavet. Især ofte for at øge virkningen af ​​tramadol hans reception kombineret med benzodiazepin beroligende.

Personer, der bruger overvejende tramadol, bemærkede voksende tolerance 2-3 kapsler om dagen af ​​tramadol (0,05) i begyndelsen af ​​narkotikamisbrug, til tyve af disse kapsler om dagen på tidspunktet for inspektionen.

Alle de patienter, når det er umuligt at bruge tramadol rapporterede mental ubehag, nedtrykthed, en følelse af indre spænding, rastløshed, irritabilitet, konflikter, aggressiv adfærd mod familiemedlemmer. Tiltrækning til lægemidlet sædvanligvis bar obsessiv karakter. Den systematiske misbrug af tramadol for tre til fire måneder, dannede en typisk abstinenser. Dens vigtigste funktioner er autonome symptomer: svedudbrud, kulderystelser, en følelse af "myrer kører rundt på huden", en moderat takykardi (puls til 90 per minut), rysten af ​​fingrene, almen utilpashed, "den muskulære ubehag," den manglende evne til at finde en behagelig stilling. Der har været en søvnforstyrrelse. Varigheden af ​​de somatiske-vegetative forstyrrelser i en tilstand af tilbagetrækning varierede fra 5 til 7 dage. De fleste langtidsbrugere emotionelle forstyrrelser fortsatte i form af en følelse af indre spænding, angst, irritabilitet, konflikt.

Systematisk brug af tramadol er ledsaget af karakteristiske forandringer i adfærd. Nogle af patienterne adspurgte indrømmede at stjæle penge fra slægtninge og sælge ting lavet ud af huset for at købe tramadol, som normalt blev anvendt øjeblikkeligt med henblik på beruselse. I andre tilfælde af denne form for opførsel af patienterne blev klar over ord deres slægtninge, som også bemærket de negative ændringer i patienterne. Ifølge observationer af slægtninge, til omfanget af afhængighed af tramadol, blev patienterne mere og mere ufølsom, uhøflige og tilbøjelige til at lyve. Således, konkluderer vi, at anvendelsen af ​​Tramadol iagttages er typisk for alt lægemiddel regress individ kendt i litteraturen som Brautigam syndrom.

Vi bør også bemærke, hvad der sker under indflydelse af anvendelsen af ​​tramadol skarphed premorbid psykologiske træk fundet i individer disponeret for sygdommen profil lægemiddelbehandling.

Patienter med nedsat afhængighed af tramadol ofte engagere sig i lejlighedsvis brug af andre opiater, primært af forskellige ekstrakter af valmuestrå, håndlavet. Kun et mindretal af stofmisbrug kan diagnosticeres tramadol i ren form (kun tre patienter havde kategorisk nægtet brug af andre opiater). Det skal understreges, at patienter, der tidligere har udholdt andre opioid abstinenssyndrom ved at sammenligne det med staten af ​​afskaffelsen af ​​tramadol, bemærkede deres lighed.

Sammen med fælles træk for opioidabstinenser, observeret i brugen af ​​tramadol en række forskelle. Således hastigheden af ​​udviklingen og intensiteten af ​​somatisk-autonome manifestationer af abstinenssymptomer hos patienter, der anvendte tramadol, objektivt lavere end hos patienter, som brugte hjemmelavede præparater af opium. Desuden er folk, der bruger Tramadol i stand til at annullere det var ingen diarré, så typisk for opioidabstinenser. På trods af dette, var i overensstemmelse med flertallet af de undersøgte gruppe af patienter, med ækvivalente doser af anæstesi samt sammenligneligheden af ​​anciennitet, varighed og subjektive alvoren af ​​tilbagetrækning af tramadol mere end i stand til at annullere de andre opioider.

Forskningen førte til følgende konklusioner.

1. Tramadol har en mærkbar vanedannende potentiale, som skal overvejes, når du bruger tramadol for smerter i strukturen af ​​opioid tilbagetrækning.
2. Hidrører fra ikke-medicinsk brug af tramadol psykiske og adfærdsmæssige forstyrrelser har mange ligheder med lidelser, herunder andre opioider.
3. Den eneste indikation for brug af tramadol til patienter med opiat afhængighed kan være en smerter i muskler og / eller led, som ikke vokser på anden måde.
4. Tidspunkt for tramadol på hospitalet, patienter med opioidafhængighed, bør være strengt begrænset varighed af smerte.
5. Hensigtsmæssig metode til adaptiv terapi, hvilket giver en støt reduktion i dosis af tramadol som lindring af smerte, men begrænser dosis bør ikke være højere end den maksimale terapeutiske.
6. Mindst to eller tre dage før udskrivelse fra sygehus patient tramadol at annullere, for at sikre, at ingen manifestationer af tilstanden af ​​opioidabstinenser.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar