tirsdag den 9. oktober 2012

Tramadol: Den unikke smertestillende medicin

Tramadol har været anvendt som et analgetikum siden slutningen af ​​1970'erne, og blev en af ​​de mest populære smertestillende af sin klasse i Tyskland. Den internationale appel af lægemidlet blev fornyet sit tramadol blev opdaget, at ikke kun fungerer som de opiater, men også hæmmer genoptagelsen af ​​serotonin og noradrenalin.

Virkningsmekanisme Tramadol

Tramadol er et unikt produkt. Dets virkningsmekanisme og sikkerhedsprofil adskiller den fra andre opioider. Det er klassificeret som et centralt virkende smertestillende atypiske og ikke-opioid og opioid egenskaber. Tramadol er et syntetisk analog af kodein, som har en svag opioid agonist-egenskaber. Det hæmmer også neuronale genoptagelse af noradrenalin og serotonin som antidepressive midler

Tramadol har stærke strukturelle ligheder med det antidepressive venlafaxin. På grund af sine ligheder med venlafaxin, maj tramadol eventuelt udøve en vis grad af antidepressiv virkning hos nogle patienter, især dem, der lider af kroniske smerter.

Bivirkninger Tramadol

Tramadol er generelt veltolereret, de mest almindelige bivirkninger er kvalme og opkastning. I modsætning midler, såsom morfin og pethidin, sjældent respirationsdepression forekommer under tramadol til ækvipotente doser af behandlingen. Men høje doser af tramadol maj steg åndedrætssystemet, virkningerne af andre lægemidler. Det er også forbundet med en lav forekomst af hjertedepression og betydeligt mindre svimmelhed og døsighed end morfin.

Endelig er potentiale for misbrug og afhængighed er relativt lavt, fordi det har kun en svag opioid. Den lave misbrugspotentiale af tramadol er blevet vist af data fra post-marketing overvågning.

Tramadol synes at have den samme risiko for urinvejene (vandladningsbesvær, urinretention) end andre opiater.

Lægemidlet bør undgås hos personer med epilepsi og anvendes med forsigtighed hos dem, der fik lægemidler, der sænker tærsklen for anfald.

Tramadol bruger

Det er effektivt i forskellige typer af moderat til alvorlig smerte, herunder neuropatisk smerte. Dette stof har en dosisafhængig effekt, der ligger mellem den for codein og morfin, med en parenteral effekt sammenlignes med pethidin.

Sammenlignende undersøgelser har vist, at tramadol er mere effektiv end NSAID'er til styring af postoperative smerter. Da det endvidere virkningsmåden for tramadol ikke overlapper med den for NSAID'er, er et middel, der skal kombineres med disse lægemidler. Anvendelse af en kombination af tramadol og NSAID'er giver tramadol dosis reduceret og resulterer i en lavere forekomst af bivirkninger.

Tramadol kan være særligt nyttige til ældre mennesker, der lider af osteoarthritis, fordi i modsætning NSAID'er, er det ikke forværre hypertension og kardiovaskulære komplikationer, har ikke potentiale til at forårsage mavesår.

Tramadol har været anvendt med succes til at styre arbejdskraft smerter uden respirationsdepression hos den nyfødte. Det er effektivt til behandling af smerte af myocardial iskæmi, renal kolik og akut traume.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar